De Vereniging Geld- en Waardeberging (VGW) heeft een informatiekaart ontwikkeld  om verzekeraars, verkopers en eindgebruikers te informeren over de verzekerde bedragen op basis van normering

Door verzekeraars is een dekkingsindicatie gekoppeld aan de verschillende kwaliteitsniveaus van inbraakwerende kasten. De dekkingsindicaties staan vermeld op de informatiekaart kluizen. Naast het dekkingsadvies is tevens algemene informatie opgenomen over inbraakwerende kluizen die relevant is bij de juiste keuze voor een kluis. De kluizenkaart is een geheel herziene versie van de brochure Veiligheid Verzekerd.

Belangrijk is dat verzekeraars op grond van dezelfde dekkingsindicatie beoordelen. Daar was in de praktijk onduidelijkheid over en VGW hoopt met de informatiekaart kluizen handvatten te bieden. Voor alle betrokkenen bij de aanschaf van een kluis is de informatiekaart een handig hulpmiddel.

Uiteraard kunnen onze leden u verder adviseren over de toepassing van een kluis als onderdeel van een (totaal-) beveiligingsplan.

Wie onze leden zijn? >  Klik hier