ALGEMEEN

Inbraaksignalering, toegangsbeheer, camerabewaking en brandbeveiliging: de leden van de Alarmgroep Nederland bieden ieder in hun eigen regio een uitgebreid pakket van diensten. Sommige aangesloten bedrijven leveren ook andere aanvullende diensten zoals zorgsystemen en ICT-beveiliging.

Onze leden zijn technische beveiligingsbedrijven die onderling intensief samenwerken op het gebied van onder meer productinkoop en kennisuitwisseling. Door dit unieke karakter van de Alarmgroep Nederland kunnen wij klanten een totaalpakket aan beveiligingssystemen bieden met een landelijke dekking en toch maar één aanspreekpunt. De klant wordt hierdoor volledig ontzorgd, bijvoorbeeld doordat alle aangesloten leden zijn gecertificeerd en een 24/7 opvolging van storingen is gegarandeerd.

Wilt u meer weten over welke diensten de bij Alarmgroep Nederland aangesloten bedrijven u kunnen bieden? Kijk dan in de kolom aan de linkerkant naar de verschillende diensten.

Close up of a security alarm keypadInbraak

Een inbraakbeveiliginginstallatie is altijd maatwerk. Het advies is altijd gebaseerd op de VRKI (Vernieuwde Risico Klasse Indeling) en daar waar nodig voorzien van een opleveringsbewijs en certificering voor uw verzekeringsmaatschappij.

Uiteraard kunt u voor inspectie, onderhoud en beheer van uw inbraakbeveiliginginstallatie ook terecht bij de leden van de Alarm Groep Nederland.


branddetectieBrand

De eisen van de overheid en verzekeringsmaatschappijen voor brandveiligheid zijn streng, maar noodzakelijk.

Onze leden hebben alle kennis in huis om ieder type branddetectiesysteem te ontwerpen, installeren en te onderhouden.


camerabewakingCamera

Als onderdeel van een beveiligingsinstallatie en/of een toegangscontrolesysteem zijn camera’s

toegang

Een toegangscontrolesysteem zorgt ervoor dat personen geen toegang krijgen tot voor hen verboden ruimtes.

Toegang kan worden verleend met passen en/of biometrische kenmerken zoals een vingerafdruk of irisscan.

Het systeem legt desgewenst alle gegevens vast in een centrale database die altijd realtime kan worden geraadpleegd.

Ook kan een dergelijk systeem worden gekoppeld aan andere detectiesystemen zoals inbraakalarm-, branddetectie- en camerasystemen.


bouwkundigBouwkundig

Bouwkundige beveiliging is de complete beveiliging van alle inbraakgevoelige onderdelen in uw pand, zoals buitendeuren, ramen, lichtkoepels en wand- of gevelconstructies.

Deze bouwkundige beveiliging is een belangrijke pilaar in een totaalbeveiliging: met een goede bouwkundige beveiliging houdt u inbrekers buiten.

Ook deze discipline is een onderdeel van het leveringspakket van onze leden.


telecommunicatieTelecommunicatie

Moderne telefooncentrales zijn wonderen van veelzijdigheid. Zie bieden tal van mogelijkheden om efficiënt en kostenbewust te communiceren.

Door koppeling met een (IP-)netwerk zijn ook de gebruikskosten aanmerkelijk lager dan voorheen.


intercom

Een intercomsysteem maakt het mogelijk om op afstand met een bezoeker te communiceren via een spreek-luisterverbinding en/of een beeldverbinding alvorens de bezoeker toegang te verlenen tot het object of de woning.

Intercomsystemen maken dan ook een belangrijk deel uit van de beveiliging van gebouwen, woningen en appartementen. U kunt immers op afstand horen en/of zien wie er voor de deur staat.

Tegenwoordig worden bijna alleen nog maar videointercoms geplaatst omdat mensen vanwege de toenemende onveiligheid ook willen zien wie er voor de deur of poort staat.

Een intercomsysteem kan worden geïntegreerd in een totaal beveiligingssysteem.


buitenbeveiligingBuitenbeveiliging

Buitenbeveiliging betreft doorgaans de omheining van een terrein met een hekwerk, aangevuld met gronddetectie en camera’s.

Het hekwerk kan ook worden voorzien van schrikdraadbeveiliging en/of trildetectie dat nauwkeurig de locatie aangeeft waar het hekwerk wordt ‘aangevallen’.

Dit geldt ook voor gronddetectie: de zone die wordt betreden kan direct met een camera zichtbaar worden gemaakt.


zorgsystemenZorgdomotica

Om ouderen zelfstandig en zo normaal mogelijk te kunnen laten wonen en leven, dient vooral de veiligheid gegarandeerd te zijn.

Zorgdomotica is speciaal ontwikkeld voor het praktisch kunnen realiseren van zelfstandig wonen, waarbij een eventueel noodzakelijke zorgvraag direct kan worden opgeroepen.

Zorginstellingen krijgen daarnaast steeds meer te maken met een groot aantal additionele wensen c.q. eisen om bewoners, al dan niet met een beperking, zelfstandig te kunnen laten wonen. Te denken valt aan kerktelefoon, internet en telefonie, maar ook uitluistervoorzieningen, videomonitoring en omgevingsturing van deuren, verlichting, gordijnen, verwarming en zonwering.

Al deze functies kunnen ook op een zorgdomotica systeem worden gekoppeld.