Met kentekenherkenning vergroot u de veiligheid en service voor bijvoorbeeld parkeergarages en terreinen.  Alle voertuigen –  ook de niet bekende en geautoriseerde – worden door cameraherkenning en registratie vastgelegd. Het geheel geautomatiseerde systeem is eenvoudig aan te sluiten op bestaande pasjessystemen en te koppelen met  uw slagboominstallatie.

U ontzorgt en ontlast hiermee de receptie en beschikt bovendien over een beter toegangsbeheer, omdat fraude met dit systeem vrijwel is uitgesloten. De kentekenherkenning leest alle Europese kentekens, maar ook van landen buiten Europa.

Hoe werkt het?

Het kenteken van uw medewerkers, (vaste) gasten, abonnementhouders of gereserveerde klanten worden vooraf in de database verwerkt. Zodra zij de toegang naderen, wordt het kenteken ingelezen door de infraroodcamera en wordt de slagboom, in geval van herkenning, geopend. Het kenteken wordt vervolgens geregistreerd in de database samen met gegevens als datum, aankomsttijd, eventueel met foto.

Het systeem kan meldingen maken van gedetecteerde voertuigen. De detectie vindt plaats d.m.v. detectielussen, infraroodsensoren en/of beelddetectie (beweging).

Met de kentekenherkenning kunnen bovendien snel en eenvoudig verschillende overzichten worden gemaakt van alle in- en uitgaande bewegingen, ook met beeldmateriaal.

Voordelen

  • Zeer klant- gebruiksvriendelijk: uw medewerkers en gasten  kunnen zich direct toegang tot het terrein verschaffen zonder tussenkomst van pasjes. Hiermee is een vlotte doorgang gegarandeerd.
  • In de database kunnen vooraf snel en eenvoudig data en tijden worden ingevoerd, met daarin de geldigheid en periode van de toegang tot het terrein.
  • Geen lange wachttijden en minder handelingen bij de receptie. Daardoor is er meer tijd voor vragen van, en service voor uw gasten.
  • Door gebruik van een kwalitatief hoogwaardige (infrarood-) camera wordt er een zeer scherpe scanning van het kenteken gewaarborgd; ook bij slechte weersomstandigheden en summiere verlichting.
  • Er kan gedetailleerde managementinformatie worden verkregen: aanvangs- en vertrektijden, bezettingsgraad, enz.
  • Overlast wordt teruggedrongen omdat onbevoegde voertuigen geen toegang krijgen tot uw terrein.
  • U bepaalt zelf hoeveel auto’s u maximaal op het terrein wilt toelaten.

Kentekenherkenning is standalone te gebruiken, maar kan ook gekoppeld worden aan vrijwel ieder toegangbeheer systeem.

Bekijk hier de ledenlijst