De definitieve versie Verbeterde Risicoklassendeling (VRKI) 2.0-2019 is onlangs gepubliceerd. Fouten en onduidelijkheden zijn verholpen. Vanaf 1 januari 2019 kunnen bouwkundige en elektronische beveiligers met deze versie aan de slag om het inbraakrisico van woningen en bedrijfsgebouwen te bepalen en bijpassende beveiligingsmaatregelen kiezen, aldus het CCV.

Het Deskundigenpanel inbraakbeveiliging gelooft dat de geoptimaliseerde versie van VRKI 2.0 aansluit bij de ontwikkelingen in de markt en beveiligingsbedrijven nóg beter bedient.

VRKI 2.0 versie 2019 vanaf 1 januari
Vanaf 1 januari 2019 mag de VRKI 2.0 2019 versie worden gebruikt. Daarnaast mag tot 1 april 2019 gebruik worden gemaakt van de VRKI 2.0 2018 versie. Alle verouderde documenten van de VRKI worden van de website verwijderd en beveiligers, verzekeraars en andere betrokkenen mogen alleen nog gebruik maken van VRKI 2.0. “Op deze manier zorgen we voor eenduidigheid in de markt en komen er een optimale risicoanalyse en bijbehorende beveiligingsmaatregelen”, aldus het CCV.

Alle betreffende medewerkers van de leden van de Alarmgroep Nederland zijn of worden binnenkort getraind in de toepassing van de VRKI 2.0 om u een zo passend mogelijk beveiligingsadvies te kunnen waarborgen.